Karsdorp ontvouwt plannen: Ik zou het nog weleens willen proberen

Karsdorp ontvouwt plannen: "Ik zou het nog weleens willen proberen"

18-05-2020 08:34
20

Rick Karsdorp keert in de zomer terug naar AS Roma. Over zijn tweede periode bij Feyenoord is de rechtsback, na een moeizame start, best tevreden.

"Ik wilde hier veertig wedstrijden spelen, dat is niet gelukt, maar dat virus is natuurlijk iets waar niemand ooit rekening mee heeft gehouden", zegt Karsdorp in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Het niveau dat ik ooit als speler van Feyenoord haalde, dat wilde ik weer heel dicht benaderen. Ik voelde me na de winterstop steeds meer als toen. Ik wilde knallen, de bekerfinale winnen. Maar ja, overmacht."

Karsdorp heeft een doorlopend contract bij Roma en keert in de zomer terug. "We zien wel wat er gebeurt komende zomer. Ik zou het nog weleens willen proberen", laat hij weten. Het wordt in elk geval weer een omschakeling. "In Italië beleven ze het voetbal compleet anders. Het gaat altijd over tactiek. Voor een verdediger is bijna niets belangrijker dan de onderlinge afstanden tot elkaar bewaken."

In Rome staat de Portugese trainer Paulo Fonseca aan het roer. De vraag is of hij zit te wachten op Karsdorp. Vorig jaar in elk geval niet. "Die (Fonseca, red.) liet snel weten dat ik mocht vertrekken. Toen wist ik zeker: ik moest en zou terug naar de Kuip. Ik wilde het goede gevoel weer terugkrijgen bij de club waar ik ben opgegroeid.'"