Cruciale stap voor Premier League: groen licht voor volgende fase

Cruciale stap voor Premier League: groen licht voor volgende fase

18-05-2020 15:23 Laatste update: 15:34
14

Groot nieuws voor de Premier League: de Engelse clubs hebben overeenstemming bereikt over het opstarten trainingen in groepjes van vijf deze week. Het is een belangrijke stap richting de hervatting van de competitie halverwege juni. 

De spelers van Premier League-clubs trainen op dit moment individueel, maar mogen vanaf dinsdag weer in kleine groepen trainen. Clubs zullen staf en spelers maandag testen op het coronavirus met de intentie om woensdag of donderdag de trainingen weer op te starten. Zonder bevestiging van een negatieve test mogen de spelers niet op het trainingsveld verschijnen. Contact is nog niet toegestaan, maar de Premier League laat weten dat er al gewerkt wordt aan de volgende stap: het hervatten van de groepstrainingen.

Maandagochtend voerden de twintig Premier League-clubs overleg over 'Project Restart'. Tijdens die vergadering werd gestemd over het opstarten van de trainingen. Alle Premier League-clubs stemden voor het plan, waardoor nu doorgeschakeld kan worden naar de volgende fase. Elke club moet iemand van buiten de medische staf aanstellen om toe te zien op het naleven van de regels. De Premier League hoopt vanaf 12 juni te kunnen beginnen aan het afwerken van de resterende negen speelronden.