Jansen verwerpt Duits voorstel tot salarisplafond: Dit gaat never nooit gebeuren

Jansen verwerpt Duits voorstel tot salarisplafond: "Dit gaat never nooit gebeuren"

19-05-2020 21:27
34

De Duitse bondsvoorzitter Fritz Keller riep deze week op tot een salarisplafond in het voetbal, maar dit voorstel krijgt geen bijval van Rob Jansen. Volgens de invloedrijke zaakwaarnemer is een dergelijke maatregel niet realistisch.

Jansen noemt het voorstel van DFB-voorzitter Keller 'een utopisch verhaal'. "Dit gaat never nooit gebeuren", aldus de belangenbehartiger van onder meer Dirk Kuyt, Dick Advocaat en René van der Gijp in gesprek met de NOS. De 64-jarige Hagenaar stipt aan dat een salarisplafond kan conflicteren met de EU-wetgeving én dat de FIFA en de UEFA eerst groen licht zouden moeten geven. "Neem maar van mij aan: die doen dat niet."

Het Nederlands voetbal zou zichzelf bovendien alleen maar in de vingers snijden met een eventueel salarisplafond, denkt Jansen. "Dan zijn een paar dingen zeker: er komen in dat geval geen spelers meer uit andere Europese landen en grote talenten uit Zuid-Amerika zullen ook niet meer komen." Ook de Nederlandse talenten zouden volgens het scenario van Jansen niet lang in eigen land blijven. "Als die spelers doorbreken, zijn ze direct weg. Of denk je dat ze hier blijven als ze elders een veelvoud kunnen verdienen? Dan is het dus klaar met onze competitie."