'Ongeloof en irritatie' zit diep bij Cambuur: 'Voelt als een mes in je rug'

'Ongeloof en irritatie' zit diep bij Cambuur: 'Voelt als een mes in je rug'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 12:28ma 25-05-2020 om 12:28

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 12:41ma 25-05-2020 om 12:41

Het zit Erik Schouten nog altijd niet lekker dat SC Cambuur volgend seizoen ontbreekt in de Eredivisie. Het doet de verdediger en aanvoerder van de club uit Leeuwarden vooral pijn dat de solidariteit in de Keuken Kampioen Divisie ontbrak.

Enkele clubs stemden tegen promotie en degradatie. "Te zot voor woorden", oordeelt Schouten in de Volkskrant. "Het voelt een beetje als een mes in je rug. Ralf Seuntjens verwoordde het mooi namens De Graafschap. Stel je voor dat jullie op de eerste of tweede plaats hadden gestaan. Hoe hadden jullie dan gereageerd?"

De wereld van Schouten stortte even in toen het hoge woord eruit was. "We waren op weg om alle records aan flarden te schieten", benadrukt hij. "Het klikte in de groep, er ging iets moois gebeuren. Het naderende kampioensfeest begon steeds meer te leven, in de selectie en bij de supporters."

De spelers van Cambuur zijn er nog niet overheen, erkent de 28-jarige aanvoerder. "Daarvoor zitten de irritaties en het ongeloof te diep. De competities werden wel hervat in Duitsland, we zijn in Nederland te vroeg gestopt. Al was een Eredivisie met twintig clubs de beste oplossing geweest."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws