Update: 'Feyenoord heeft contact opgenomen met Diemers, niet met ons'

Update: 'Feyenoord heeft contact opgenomen met Diemers, niet met ons'

08-06-2020 19:38 Laatste update: 19:37
323

Feyenoord wil op het laatste moment een stokje steken voor de transfer van Mark Diemers naar FC Groningen. De Rotterdammers hebben zich bij Fortuna Sittard gemeld voor de 26-jarige middenvelder, meldt Voetbal International.

Feyenoord sprak al met het management van Diemers, voor wie een meerjarig contract klaarligt in De Kuip, weet VI. De aanvallende middenvelder moet daardoor een belangrijke knoop doorhakken over zijn toekomst. De Limburgers bereikten eind mei al een akkoord met Groningen over een transfer van naar verluidt één miljoen euro.

Diemers was al enige tijd in beeld bij Feyenoord, dat tot voor kort niet concreet leek te worden. Trainer Dick Advocaat is echter gecharmeerd van de middenvelder, die over de nodige ervaring beschikt en een goede traptechniek heeft. Volgens VI wordt hij daardoor als een welkome aanvulling voor het middenveld gezien. Hij zou de eerste zomerse aanwinst kunnen worden, nadat Feyenoord geen akkoord bereikte met de transfervrije Bryan Linssen.

Diemers heeft twee seizoenen voor Fortuna Sittard gespeeld. Daarvoor kwam hij drie jaar uit voor De Graafschap en drie seizoenen voor FC Utrecht.

Update: "Feyenoord heeft contact opgenomen met het kamp-Diemers, maar niet met ons." Dat is de reactie van Fortuna-directeur Ivo Pfennings in gesprek met de Limburger. "Wij zijn nog steeds in onderhandeling met FC Groningen, en die gesprekken zitten in de afrondende fase."

Volgens het Algemeen Dagblad heeft FC Groningen te lang gewacht en wil Feyenoord de deal snel afronden.