Preud'homme verrast en stopt als coach en directeur: 'Lichaam houdt 't niet vol'

Preud'homme verrast en stopt als coach en directeur: 'Lichaam houdt 't niet vol'

08-06-2020 18:29
24

Michel Preud'homme stopt zowel als trainer en als technisch directeur bij Standard Luik. Dat maakt de Belgische topclub maandag bekend. De voormalig topkeeper gaat verder in een rol als vice-voorzitter in het Stade Maurice Dufrasne.

Dat Preud'Homme zou stoppen als trainer liet zich al enige tijd aanzien, maar ook zijn taken als technisch directeur legt hij aan het eind van het seizoen neer. De 61-jarige Belg was meer dan twintig jaar werkzaam als coach. Wie zijn opvolger wordt bij de Rouches, is nog niet bekend. Hij werd onlangs door FC Twente benaderd voor een terugkeer, maar de Tukkers vingen bot.

Wedden

Meer odds

"Deze lockdown was het ideale moment om er over na te denken", reageert Preud'homme op zijn keuze. "Ik denk dat je eerlijk moet zijn met jezelf. De zin om deze groep te trainen, is er. Maar je moet je de vraag stellen of je als 61-jarige nog de kracht hebt om een extra jaar te doen met alle vereisten die hier aan verbonden zijn. Ik zie me niet meer als trainer in de toekomst. Ik schakel over naar het andere deel met een veel lichter programma."

"Het is moeilijk om dit aan te kondigen. Het verstand zegt soms één ding, het lichaam iets anders. Mijn verstand zegt me dat ik zin heb om naar de oorlog te gaan als trainer, maar mijn lichaam zegt dat ik het niet zal volhouden", besluit Preud'Homme, die eerder al aangaf net als onder meer Axel Witsel te investeren in het stadion van Standard, dat in financieel zwaar weer verkeert.