Van Gelder wuift Van de Beek-verhalen weg: 'Ze staan niet vooraan in de rij'

Van Gelder wuift Van de Beek-verhalen weg: 'Ze staan niet vooraan in de rij'

08-06-2020 23:18
56

Donny van de Beek heeft al lange tijd niets meer gehoord van Real Madrid. Dat meldt Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder maandagavond. De berichten dat Manchester United de Ajax-middenvelder voor de neus van de Spaanse topclub wil wegkapen, wuift hij weg.

"Het zijn een beetje canard-verhalen", stelt Van Gelder bij Paniekvoetbal. Hij weet dat Real Madrid vorig jaar zomer contact opnam met Ajax, waarna beide partijen het eens werden dat Van de Beek 50 à 55 miljoen euro zou moeten kosten na dit seizoen. "De clubs kwamen er op die manier wel uit en Van de Beek kwam er ook uit met Madrid."

"Ware het niet dat Real Madrid vervolgens een medische keuring had aangekondigd in september. En daarna nog een keer een medische keuring", vervolgt de presentator. "Maar Real Madrid is er helemaal nooit meer op teruggekomen. Dus: Real Madrid heeft geïnformeerd bij Ajax, zijn er in principe uit over de prijs en zijn er in principe ook uit met Van de Beek. Maar daarna is het windstil. Ze hebben nooit meer gevraagd naar een keuring."

Van Gelder spreekt tegen dat de transfer naar de Koninklijke op een laag pitje staat door de coronacrisis. "Als je in september al wist dat corona zou komen... Het kan zijn dat ze er nog op terugkomen, bijvoorbeeld als Pogba niet komt, maar op dit moment is er niets aan de hand. Het verwijzen naar corona is totale onzin. Nu wordt er geroepen dat Manchester United Real te snel kan af zijn, maar er is geen zekerheid uit Madrid."

"De signalen dat Real snel moet zijn, worden denk ik ook een beetje ingegeven door het kamp Van de Beek om de druk een beetje te vergroten", zegt Van Gelder over de transfergeruchten van de voorbije dagen. "Zeg nooit, nooit. Maar op dit moment staat Real Madrid niet vooraan in de rij. Anders hadden ze die keuring vorig jaar september laten plaatsvinden."

Volgens de presentator heeft Manchester United onlangs wél gesproken met Ajax-directeur Marc Overmars. Het bedrag dat de Premier League-topclub biedt ligt echter 'nog lager'. The Sunday Times meldde afgelopen weekeinde dat United denkt aan een transfersom van veertig miljoen euro.