Sneijder: 'Ik heb thuis ook een spiegel, er is wel wat met mijn lichaam gebeurd'

Sneijder: 'Ik heb thuis ook een spiegel, er is wel wat met mijn lichaam gebeurd'

09-06-2020 11:40 Laatste update: 12:11
85

Wesley Sneijder gaat in zijn biografie onthullingen doen over het EK 2012 met het Nederlands elftal. De inmiddels gestopte recordinternational wil naar buiten brengen wat de interne problemen waren binnen de selectie tijdens het volledig mislukte eindtoernooi.

De biografie, geschreven door Kees Jansma, komt komende zomer uit. "De mensen weten niet waarom het in 2012 zo faliekant misging na zo'n fantastisch toernooi in 2010", zegt Sneijder op zijn 36ste verjaardag tegen Radio Veronica. "Ik ga wel vertellen wat de interne problemen binnen de selectie waren. Die ga ik wel benoemen, ja. Ik doe alles met respect, eerlijk en open. De mensen die erbij waren zullen weten dat het zo was. Ik ga geen mensen kapot maken. Maar ik kom wel met feiten en dat is alleen maar goed."

Sneijder is momenteel actief als spelersbegeleider en overweegt in de toekomst trainer te worden. "Ik zal nooit helemaal weggaan uit het voetbal", zegt hij. "Ik ben nu bezig met het begeleiden van spelers. Ik wil het ook geen zaakwaarnemer noemen, omdat ik spelers echt aan de hand neem. Ik beleef het hele traject van de speler en neem mijn ervaring mee in het helpen van de voetballers en ook hun ouders. Maar ik sluit het trainerschap niet uit. Het begint wel steeds meer te kriebelen."

De laatste maanden kreeg Sneijder vaak kritiek op het feit dat hij veel kilo's is aangekomen sinds zijn afscheid als profvoetballer. "Als je stopt met voetballen na dertig jaar elke dag trainen, dan moet je lichaam ook even wennen. Ik heb thuis ook een spiegel. Ik kan zeggen dat er wel echt iets met mijn lichaam gebeurd is, hoor", grapt Sneijder.