Vlaar weet van geen ophouden en tekent nieuw AZ-contract: 'Het blijft speciaal'

Vlaar weet van geen ophouden en tekent nieuw AZ-contract: 'Het blijft speciaal'

12-06-2020 10:43 Laatste update: 10:54
51

Contractnieuws uit Alkmaar: Ron Vlaar is ook volgend seizoen te bewonderen in het shirt van AZ. De verdediger heeft zijn contract verlengd tot medio 2021. 

"Ik ben super blij met deze contractverlenging", vertelt Vlaar in een eerste reactie op de clubwebsite. "Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is laat ik bepalen door hoe ik me voel. Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan."

"Wat betreft mijn lichaam zijn we op zoek naar perfectie en ik denk dat we daar heel dichtbij zitten", vervolgt Vlaar. "Dat hebben we dus nog niet voor elkaar gekregen. Daarin ligt dus zeker een uitdaging, maar ik train heel hard om fit te blijven en barst van de energie. Al met al was het dus een vrij makkelijke keuze om te verlengen."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts ziet in Vlaar een belangrijke schakel in het AZ-team. "Heel mooi nieuws. We beseffen dat Ron af en toe periodes mist, maar afgelopen seizoen is hij wel weer heel belangrijk geweest. Hij is nog altijd één brok energie en spieren en heeft echt de wil om iets te winnen met AZ. Dat is op zijn leeftijd super bijzonder", aldus Huiberts.