KNVB verbaasd over uitlatingen van minister: 'Dat heeft het kabinet besloten'

KNVB verbaasd over uitlatingen van minister: 'Dat heeft het kabinet besloten'

13-06-2020 11:41
99

De KNVB is niet blij met de opmerkingen van Martin van Rijn, minister van Medische Zorg en Sport. De PvdA-politicus zei vrijdagavond in het RTL-programma Beau dat de KNVB zelf besloot om het Eredivisie-seizoen vroegtijdig te beëindigen.

Van Rijn stelde dat het stoppen van de competitie de verantwoordelijkheid van de KNVB was. "Ze hadden hun redenen om dat te doen", vertelde hij aan Beau van Erven Dorens. "De KNVB bekijkt wat de consequenties zijn van spelen met publiek en spelen zonder publiek. Toen hebben zij besloten dat het verstandig is om te stoppen en na te denken over hoe het verder moet."

Vanuit Zeist wordt met verbazing gereageerd op die opmerkingen. De bond wil benadrukken dat de maatregelen binnen Nederland door het kabinet worden opgelegd en dat het voetbal daar in mee is gegaan. "Het kabinet heeft op 21 april besloten dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden", laat een KNVB-woordvoerder weten tegenover Beau en De Telegraaf.

De kritiek komt in een periode waarin de KNVB de hulp van het kabinet nodig heeft. Vorige week werd het 'Deltaplan' gepresenteerd, een plan waarin staat hoe het Nederlandse profvoetbal weer opgestart moet worden en met welk bedrag het kabinet daar een bijdrage aan kan leveren.