'Kortstondige Stekelenburg-deal op komst: verhuurde collega niet speelgerechtigd'

'Kortstondige Stekelenburg-deal op komst: verhuurde collega niet speelgerechtigd'

Gepubliceerd: zondag 14 juni 2020 om 23:39zo 14-06-2020 om 23:39

De weg naar een kortstondige contractverlenging bij Everton ligt open voor Maarten Stekelenburg, meldt The Liverpool Echo zondag. De 37-jarige Haarlemmer is per 1 juli transfervrij, maar Everton wil hem nog even binnenboord houden, tot het einde van het Premier League-seizoen.

Of dat ook daadwerkelijk zou gebeuren, had te maken met de situatie van concurrent Jonas Lössl. De Deen werd afgelopen zomer overgenomen van Huddersfield Town en eind januari verhuurd aan datzelfde Huddersfield Town. Zijn uitleenbeurt is inmiddels voorbij, maar The Terriers lijken ook tijdens de laatste Championship-speelrondes over Lössl te willen beschikken.

Bij Everton mag hij in ieder geval niet spelen: de Premier League-clubs spraken onlangs af dat tijdens de tweede seizoenshelft verhuurde spelers niet opnieuw ingeschreven mogen worden. Een verlengde huurdeal met Huddersfield Town is volgens The Liverpool Echo de enige logische oplossing voor alle partijen, net als een short term extension voor Stekelenburg.

Als dit eenmaal een feit is, gaan The Toffees met drie keepers de laatste weken van het seizoen in: Jordan Pickford is de onbetwiste eerste keus, Stekelenburg en de Portugees João Virgínia zullen als stand-ins fungeren. Voor Stekelenburg zullen het zijn laatste weken op Goodison Park worden: de 58-voudig Oranje-international kondigde onlangs aan weer naar Nederland te willen verhuizen en Sparta werd al aan hem gelinkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stekelenburg, wat voor de Eredivisie?

Ja
80%
Nee
20%
(4678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws