NEC haalt versterkingen op bij Groningen en PSV en heeft technische staf rond

NEC haalt versterkingen op bij Groningen en PSV en heeft technische staf rond

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 15:45zo 21-06-2020 om 15:45

Laatste update: zondag 21 juni 2020 om 16:18zo 21-06-2020 om 16:18

NEC heeft de technische staf voor het nieuwe seizoen rond. Marco van Duin volgt de naar NAC Breda vertrokken Gábor Babos op als keeperstrainer, terwijl Stefan Maletic samen met Ron de Groot hoofdtrainer Rogier Meijer gaat assisteren.

Van Duin en Maletic tekenen beide voor één seizoen. De 33-jarige oud-doelman is een oude bekende van NEC. Hij was twee periodes actief in De Goffert. Van Duin zette afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan bij FC Groningen en richt zich nu op zijn trainerscarrière. "Marco was bij meerdere clubs in beeld, maar zijn voorkeur ging uit naar NEC", stelt algemeen directeur Wilco van Schaik.

Maletic is een 33-jarige oud-speler van onder meer TOP Oss en Achilles '29. Hij begon zijn trainerscarrière bij De Graafschap en was afgelopen jaar werkzaam in de jeugdopleiding van PSV. "Stefan is een man met ervaring vanuit talentontwikkeling en begeleiding en heeft daarnaast een enorme drive om elke dag het beste uit zichzelf en de groep te halen. Dat is zijn kracht", stelt Van Schaik.

"We hebben een jonge spelersgroep die behoefte heeft aan de begeleiding die Stefan kan bieden, zowel binnen als buiten het veld", aldus de NEC-directeur. "Als je een topsportklimaat, en daarbij een dito houding, eist van iedereen moeten de omstandigheden daar ook naar zijn. Vandaar dat we blij zijn dat we Stefan en Marco aan onze selectie kunnen toevoegen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws