Sneijder: 'Ik ben goed met Donny en wil niet dat hij dezelfde dingen doet als ik'

Sneijder: 'Ik ben goed met Donny en wil niet dat hij dezelfde dingen doet als ik'

27-06-2020 10:38
79

Wesley Sneijder denkt dat er in hem een goede trainer schuilt. De recordinternational van Oranje ambieert een mooie loopbaan als oefenmeester en denkt dat hij jonge voetballers met zijn ervaringen kan helpen.

De gewezen middenvelder haalt Donny van de Beek aan als voorbeeld. "Wat ik zelf heb meegemaakt, wil ik ook de jongens meegeven", vertelt Sneijder bij Beau op RTL 4. "Donny is en jonge speler die misschien voor een grote transfer staat. Ik ben heel goed met Donny en hoop dan niet dat hij dezelfde dingen gaat doen als ik."

Zelf liet Sneijder zich verleiden door randzaken toen hij als 23-jarige speler bij Real Madrid terechtkwam. "Met al die roem en alles wat je pakken kan om je heen, moet je wel die focus zien te houden. Dat wil ik meegeven aan dat soort spelers."

Mede door zijn ervaringen en op aandringen van Kees Jansma, die een boek over Sneijder schreef en als een mentor optreedt voor de ex-international, gaat hij proberen om trainer te worden. "Ik weet ook zeker dat diep in mij een trainer schuilt. Die ambitie heb ik wel."