Driessen: 'Meerderheid van de directie lijkt voor Feyenoord City te willen gaan'

Driessen: 'Meerderheid van de directie lijkt voor Feyenoord City te willen gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 06:44vr 03-07-2020 om 06:44

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 08:30vr 03-07-2020 om 08:30

De Feyenoord-directie bereidt zich voor op nieuwe stappen die de club in financieel opzicht vooruit moeten helpen, schrijft Valentijn Driessen in zijn vrijdagse column voor De Telegraaf. Dat de stadionclub openstaat voor externe investeerders, was al langer duidelijk: nu lijkt ook het Feyenoord City-project er te gaan komen.

Het dagblad van chef voetbal Driessen pakte recentelijk al groot uit met Feyenoord-nieuws: Mike Forde – een oude Chelsea-bekende van technisch directeur Frank Arnesen – bemiddelt in de gesprekken met geïnteresseerde Amerikaanse partijen. Algemeen directeur Mark Koevermans beaamde deze week dat er belangstelling is van potentiële investeerders uit het buitenland én Nederland. 'De Nederlandse partij bestaat uit een aantal geldschieters - deels verenigd in de Vrienden van Feyenoord - die alles in het werk stellen om hun invloedsfeer bij de club niet te verliezen', haakt Driessen daarop in.

De Telegraaf-journalist vraagt zich echter af wat deze groep investeerders bij zou dragen aan Feyenoord. 'Alleen proberen zij in vergelijking met grote buitenlandse partijen grof gezegd voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Hun financiële bijdrage (het bedrag van 50 miljoen euro zingt rond) is te weinig om structureel zo'n grote stap te maken', schrijft hij. In De Kuip lijkt men er ook zo over te denken. 'Vandaar achten diverse commissarissen het wijzer om te wachten op investeerders die met een substantieel hoger bedrag willen participeren', schrijft Driessen.

Niet alleen de overnamegesprekken, ook de stadionplannen zouden in een stroomversnelling kunnen komen. De bouw van een nieuwe Kuip – die in 2025 betreden zou moeten worden – is al jarenlang een heet hangijzer in Rotterdam-Zuid, maar volgens Driessen wil men nu toch stappen maken. 'Inmiddels lijkt de meerderheid van de directie het licht op groen te willen zetten voor Feyenoord City. Binnen vier tot zes weken komt er duidelijkheid', klinkt het. De gemeente Rotterdam wil al langere tijd duidelijkheid en spitst ongetwijfeld zijn oren. Eerder werd al duidelijk dat Feyenoords spelersbudget bij een verhuizing structureel boven de 25 miljoen uit zou komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ben jij voor- of tegenstander van Feyenoord City?

(5952 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws