Koeman hoopt op medewerking clubcoaches: 'Kun je niet trainbaar maken, onmogelijk'

Koeman hoopt op medewerking clubcoaches: 'Kun je niet trainbaar maken, onmogelijk'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 21:30zo 05-07-2020 om 21:30

Bondscoach Ronald Koeman vraagt zich af hoe de topspelers uit zijn Oranje-selectie zich zullen houden tijdens de komende loodzware maanden. Het seizoen 2019/2020 loopt voor de meeste topclubs door tot eind augustus, het nieuwe seizoen begint niet lang daarna en wordt direct gevolgd door het EK in 2021.

Koeman denkt dat dit onherroepelijk zal leiden tot blessures en andere fysieke ongemakken. "De commercie is bepalend, dat zie je steeds vaker. En je ziet ook steeds minder rust voor spelers. Maar nu is alles anders door het coronavirus", aldus de bondscoach, die zondagavond aanschoof bij NOS Studio Sport. Koeman denkt niet dat spelers door middel van training voorbereid kunnen worden op een seizoen met ruim tachtig (!) wedstrijden. "Dat kun je niet trainbaar maken, zonder klachten en blessures. Dat is onmogelijk."

De 57-jarige trainer hoopt dan ook van harte dat zijn internationals zo veel mogelijk beschermd worden door hun clubs. "Ik maak me in algemene zin zorgen om voetballers die dit soort programma's in een korte periode moeten afwerken. Het wordt allemaal nóg korter op elkaar", constaeert de bondscoach. "Je hoopt natuurlijk dat ze af en toe wat rust krijgen bij hun club en wat minder wedstrijden spelen."

Koeman heeft niet de illusie dat de nationale en internationale voetbalbonden tot bezinning komen. "Minder wedstrijden, maar dat gebeurt niet. Dit is al jaren zo, maar nu is het met corona natuurlijk extreem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws