Linssen knipoogt naar Berghuis: In principe was ik gewoon topscorer

Linssen knipoogt naar Berghuis: "In principe was ik gewoon topscorer"

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 06:57di 07-07-2020 om 06:57

Bryan Linssen heeft zich maandag met hoge verwachtingen in De Kuip gemeld. De 29-jarige Limburger heeft cijfermatig gezien één van de beste seizoenen in zijn carrière achter de rug en werd zelfs bijna topscorer van de Eredivisie.

Linssen maakte er veertien namens Vitesse, alleen Cyriel Dessers en kersvers ploeggenoot Steven Berghuis maakten er eentje meer. "Maar hij benutte wel wat meer penalty’s", benadrukt Linssen, in navolging van Dessers, in gesprek met De Telegraaf. "En ik geen enkele keer, dus in principe was ik gewoon topscorer van de Eredivisie…", knipoogt hij.

De in Neeritter geboren vleugelaanvaller bewijst met dit soort kwinkslagen dat hij een a-typsiche Limburger is, zoals wel vaker beweerd wordt. "Ik snap wat daarmee wordt bedoeld", beaamt hij. "Een beetje die brutaliteit, terwijl veel Limburgers zich misschien wat sneller terugtrekken." Linssen denkt dan ook niet dat hij zal bezwijken onder de druk in De Kuip, het stadion waar hij als tegenstander vaker heeft gespeeld. "Ik ben iemand die juist vooruit geschreeuwd kan worden door enthousiasme. "Dan ga ik voor iedere bal en wordt het zelfs een beetje zwart voor mijn ogen. Ik ga er alles aan doen om hier te slagen."

Linssen tekende maandag voor drie jaar bij Feyenoord. De transfergesprekken leken in een eerder stadium definitief te stranden vanwege een verschil tussen financieel vraag en aanbod: vlak voor het weekend kwam de zaak echter alsnog in een stroomversnelling terecht. Feyenoord heeft nu met Mark Diemers, Christian Conteh en Linssen drie nieuwe spelers voor het komende seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Feyenoord met Linssen meedoen om de titel?

(7287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws