Jans: '150 spelers, teruggebracht naar 2 per positie: maar het gaat niet zo snel'

Jans: '150 spelers, teruggebracht naar 2 per positie: maar het gaat niet zo snel'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 07:57di 07-07-2020 om 07:57

Ron Jans is maandag begonnen aan zijn avontuur bij FC Twente, maar gaat nog drukke weken tegemoet. De Tukkers lieten eerder weten minstens tien nieuwe spelers te willen halen, maar hebben zich vooralsnog alleen met Gijs Smal van FC Volendam versterkt.

Jans heeft met technisch directeur Jan Streuer al uitgebreid gesproken over mogelijke versterkingen. "Uit de scouting en ons netwerk hadden we zo'n 150 spelers. Dat aantal hebben we teruggebracht tot twee spelers per positie. Maar het gaat allemaal niet zo snel", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. Voorlopig is het behelpen, zeker tijdens partijtjes op de training. "Normaal train je vanuit posities, maar nu hadden we bijvoorbeeld nog geen rechtsbenige verdediger en maar twee aanvallers."

De mogelijkheden van de Tukkers – die onlangs een deel van het kantoorpersoneel moesten ontslaan – zijn echter niet al te groot, weet ook Jans. "Bij Twente weegt dat misschien dubbelop, omdat in het verleden goede salarissen werden betaald. Het kan ook niet zo zijn dat we een speler zó graag willen en hem daar dan naar belonen, maar daardoor andere posities niet kunnen invullen", klinkt het in gesprek met De Telegraaf. Die vacatures kunnen dan ingevuld worden door huurspelers. "Kan niet anders. Als je moet kiezen tussen kwaliteit en een speler die echt ons eigendom wordt, dan staat kwaliteit toch op één."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Brengt Jans de rust terug bij FC Twente?

(3170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws