Diks 'maakt potentie langzaam waar': 'Ik hoop op land waar ik de competitie ken'

Diks 'maakt potentie langzaam waar': 'Ik hoop op land waar ik de competitie ken'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 23:33do 09-07-2020 om 23:33

Kevin Diks weet niet of hij nog een nieuwe kans krijgt bij Fiorentina. De 23-jarige rechtsback heeft nog een contract voor één jaar in Florence, nadat hij het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor het Deense Aarhus.

"Ik moet realistisch zijn, ik weet niet of het nog van een doorbraak komt daar", zegt Diks tegen Voetbal International. "Ik droom er nog steeds van, ik zou het heel graag willen, maar ik wil vooral gewoon lekker spelen. Spelen en plezier hebben, het is misschien raar om te zeggen maar ik heb het gevoel dat ik mijn potentie langzaam weer waarmaak."

"Ik hoop op een land waar ik de competitie ken, zodat ik niet hoef te wennen en me aan hoef te passen. Ik wil niet te lang wachten en snel duidelijkheid hebben. Dat is voor iedereen het beste denk ik", vervolgt de oud-speler van Vitesse, die eerder door Fiorentina al werd verhuurd aan Feyenoord.

Diks sluit een langer verblijf in Denemarken niet uit. "Mensen roepen heel snel, ach het is maar Denemarken, maar dat vind ik niet fair. Het niveau is prima, ik maak minuten, ik heb me echt op mijn plek gevoeld hier. Of Fiorentina denkt dat ik via minuten in Denemarken ineens klaar ben voor de Serie A betwijfel ik, als er maar duidelijkheid komt. Als Aarhus een poging doet me hier te houden wil ik best luisteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws