'Rafa Benitez vond het beter als ik naar PSV zou gaan'

'Rafa Benitez vond het beter als ik naar PSV zou gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 23:25vr 10-07-2020 om 23:25

Siem de Jong vertelt aan The Chronicle over zijn verrassende overstap naar PSV in 2016. Newcastle United verhuurde De Jong omdat hij niet in de plannen van Rafa Benitez voorkwam.

Na de degradatie van Newcastle besloot Benitez aan te blijven als manager. Hij had De Jong echter niet nodig. "Ik had een goede band met Benitez en sprak veel met hem", zegt De Jong tegen The Chronicle. "Ik speelde een paar wedstrijden, maar hij vond dat het beter zou zijn als ik naar PSV zou gaan. Hij vond het Championship niet bij me passen, zijn manier van spelen paste niet bij mij. Daardoor zou ik weinig aan spelen toekomen."

"Hij haalde een aantal spelers dat ervaring had in het Championship. Dat pakte goed uit, want ze promoveerden meteen weer. Toen ik terugkwam, hoopte ik dat ik zou blijven. Ik vond nog steeds dat mijn periode bij Newcastle niet was wat ik had gehoopt", zegt De Jong.

"Daarom werd ik verhuurd, maar ik wilde altijd terugkomen. Toen ik terugkwam stonden er een hoop spelers op de verhuurlijst omdat de manager nieuwe spelers wilde halen. Ik had het gevoel dat er minder spelers in de selectie moesten. Benitez zei dat ik misschien zou spelen, maar hij wist het niet zeker."

De Jong gunt Newcastle nog altijd het beste. "Ik ben nog niet teruggeweest, maar heb wel overwogen om een keer terug te gaan, zodat ik kan zien hoe het nu is. Ik heb genoten van mijn tijd daar. Er waren veel aardige mensen en ik heb nergens spijt van. Ik heb gelezen dat de club misschien overgenomen wordt, dat kan interessant zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws