Begrip voor Onana-standpunt Overmars: 'Denk dat Ajax twijfelt over Kotarski'

Begrip voor Onana-standpunt Overmars: 'Denk dat Ajax twijfelt over Kotarski'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 20:33ma 13-07-2020 om 20:33

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 20:41ma 13-07-2020 om 20:41

Voormalig Ajax-speler en analist Ronald de Boer begrijpt de poging van Marc Overmars om keeper Andre Onana langer bij Ajax te houden. Hij denkt dat het belangrijk is om de kwaliteit van het elftal zo hoog mogelijk te houden, zodat Ajax ook volgend seizoen hoge ogen kan gooien in Europa.

"Zo'n sluitpost die zo veel rust uitstraalt, pakt punten voor je. Andre is zó belangrijk voor Ajax…", vertelt De Boer in gesprek met De Telegraaf. "Ik reken hem op dit moment echt tot de tien beste keepers ter wereld."

Volgens De Boer is het belangrijk dat Ajax de kwaliteit van het elftal op peil houdt, om ook volgend seizoen een rol van betekenis te spelen in Europa. "Het gaat niet eens echt alleen om de kwaliteit, ook om de ambitie die je als club uitstraalt. Ajax is de laatste jaren heel goed bezig in Europa. Dan wil je niet dat je er komend jaar met nul punten uitgaat in de Champions League, omdat er vier of vijf bepalende spelers zijn vertrokken. Dat is niet op te vangen."

"Hakim Ziyech is al weg en Nicolas Tagliafico en Donny van de Beek liggen goed in de markt. Het zou mooi zijn als van het drietal Onana, Tagliafico en Van de Beek een of twee spelers blijven", stelt de analist.

Kotarski
De Boer denkt dat Ajax nog niet genoeg vertrouwen heeft in de Dominik Kotarski, de mogelijke opvolger van Onana. "Het draait om de vraag: heb je vertrouwen in de opvolger? Ja? Dan durf je sneller te verkopen en pak je op het hoogste punt de transfersom. Dus ik denk dat Ajax nog twijfelt over Dominik Kotarski. En Maarten Stekelenburg is volgens mij als reservedoelman aangetrokken", sluit de analist af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws