Eén minuut tegen Achilles Veen tussen september en maart: Roda ontbindt contract

Eén minuut tegen Achilles Veen tussen september en maart: Roda ontbindt contract

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 09:38di 14-07-2020 om 09:38

Roda JC heeft officieel afscheid genomen van Juan Alonso. De 22-jarige Mexicaan met een Spaans paspoort kwam afgelopen zomer over van FC Stumbras uit Litouwen, maar zijn avontuur in Kerkrade blijft beperkt tot drie Keuken Kampioen Divisie-optredens en één minuut in de KNVB Beker tegen Achilles Veen.

Alonso werd afgelopen zomer groots onthaald met een Casa de Papel-video. De linksback – landgenoot van voormalig clubeigenaar Mauricio García de la Vega – tekende toen voor twee seizoenen, maar zijn doorlopende verbintenis is per 1 augustus 2020 ontbonden, heeft Roda JC laten weten. 'De speler past niet in de toekomstplannen van de club', aldus de Zuid-Limburgers, die spreken van een 'goed onderling overleg'.

De in Guadalajara geboren back met Spaanse roots kreeg tijdens de eerste drie Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van het seizoen speeltijd, maar verdween daarna volledig uit beeld. Zijn enige wapenfeit tussen september en maart was die ene minuut tegen Achilles Veen. De Spaanstalige enclave is met het vertrek van Alonso alvast uitgedund. Trainer Jurgen Streppel liet na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen al weten dat er ook geen plek is voor middenvelder Antonio Cotán.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Roda JC onder Streppel de weg omhoog weer vinden?

(1920 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws