Vitesse geeft voorsprong weg tegen Jong FC Utrecht: 'Verwacht dat we verder waren'

Vitesse geeft voorsprong weg tegen Jong FC Utrecht: 'Verwacht dat we verder waren'

18-07-2020 16:36
49

Vitesse trapte zaterdagmiddag het tijdperk-Thomas Letsch af met een besloten oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De Arnhemmers kwamen op een 2-0 voorsprong, maar speelden uiteindelijk met 3-3 gelijk: Letsch concludeerde dat zijn team nog wat stappen moet maken.

De 51-jarige Duitser deelde die analyse na afloop van het oefenduel met de Gelderlander. "Ik heb een paar goede dingen gezien, maar het ging niet zoals verwacht. Ik dacht dat we een stap verder zouden zijn", aldus de oud-trainer van onder meer FC Liefering en Austria Wien. Letsch is een voorstander van het zogeheten counterpressing en wil graag agressie en druk vooruit zien bij zijn spelers. "Ik zag dat in de wedstrijd slechts een paar keer terug."

Vitesse heeft nog geen nieuwe spelers gehaald en moet noodgedwongen een beroep doen op de jeugd. De zeventienjarige Daan Huisman – één van de doelpuntenmakers – en de één jaar oudere Million Mahoef verrasten echter in positieve zin. "Ook al speelde Daan maar 20 minuten, vanaf de eerste minuut was hij goed aanwezig. Dat zeg ik niet alleen vanwege zijn goal. Million wil graag aan iedereen laten zien: hier ben ik en ik wil bij het eerste team horen. Ik houd van dat soort spelers", toonde Letsch zich complimenteus.

De trainer verlangt geen foutloze optredens van zijn jonge spelers, zolang ze er maar op gebrand zijn om zich te laten zien. "Dat heb ik ook gezegd tegen alle spelers. Het belangrijkste is dat ze spelen met zelfvertrouwen."