Internazionale krijgt peperdure aankoop weer terug en moet oplossing vinden

Internazionale krijgt peperdure aankoop weer terug en moet oplossing vinden

João Mário keert weer terug naar Internazionale. Het Russische Lokomotiv Moskou heeft besloten om geen gebruik te maken van de aankoopoptie ter waarde van achttien miljoen euro. Inter zal nu een oplossing voor de Portugees moeten zoeken.

Na het gewonnen EK van Portugal in 2016 maakte João Mário voor veertig miljoen euro de overstap van Sporting Portugal naar Inter, maar zijn Italiaanse avontuur werd niet wat men ervan verwacht had. Hij was basisspeler in zijn eerste jaar, kwam daarna steeds minder in actie. Inter verhuurde hem aan West Ham United en recentelijk dus aan Lokomotiv Moskou. 

Door uitspraken die João Mário in februari deed lijkt hij niet meer terug te kunnen keren in Milaan. Hij is allerminst blij door de manier waarop de club hem behandeld heeft. "Inter betaalde veertig miljoen euro voor me en heeft me behandeld als een kind. Het is walgelijk", zei hij. "Ik mocht niet meetrainen of meespelen in vriendschappelijke wedstrijden, zoals de rest dat wel mocht."

"Ik trainde alleen met Mauro Icardi. Ik begrijp de houding van Inter niet. Ik heb een minder stabiele club gevonden dan Sporting. Er is veel onduidelijkheid, er worden veel trainers ontslagen en de voorbereiding op het seizoen was slecht. Het spijt me dat er buiten het veld meer is gebeurd dan daarbinnen."

João Mário heeft bij Inter nog een contract tot 2022.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s