Bartomeu: 'Barcelona is mét Setién favoriet voor eindzege Champions League'

Bartomeu: 'Barcelona is mét Setién favoriet voor eindzege Champions League'

26-07-2020 10:05
58

Josep Maria Bartomeu weet zeker dat FC Barcelona mét Lionel Messi en Quique Setién het tij zal keren. De voorzitter van de Catalanen benadrukt dat de sterspeler en de trainer ook volgend seizoen werkzaam zijn in Camp Nou.

Messi werd de laatste dagen gelinkt aan een transfer naar Internazionale, nadat zijn vader een huis in Milaan had gekocht. Bovendien ontstak de Argentijn in een ongekende tirade na de 1-2 nederlaag tegen Osasuna. "Messi heeft vaak gezegd dat hij hier met pensioen wil gaan en ik twijfel er niet aan dat hij zijn contract zal verlengen", reageert Bartomeu in een interview met Mundo Deportivo.

De preses behoudt voorlopig ook het vertrouwen in Setién, hoewel Xavi al veelvuldig wordt getipt als zijn opvolger. "Ik heb een uitstekende relatie met Xavi en praat met hem over veel onderwerpen. Maar volgend seizoen heeft Setién nog een contract. Ik vertrouw op hem en zijn staf. Hij is heel duidelijk in zijn visie en de stijl van Barça. Dat hij zo zelfkritisch is, verzekert mij ervan dat hij de Champions League kan winnen en volgend seizoen verder kan gaan."

Volgens Bartomeu behoort Barça ondanks de mindere vorm tot de favorieten voor de eindzege in de Champions League. "Barcelona is altijd favoriet, voor elk toernooi waaraan het deelneemt. Dat geldt ook voor deze Champions League, zeker als ik naar de spirit en gedrevenheid van onze spelers kijk."

Dat de selectie van de Catalanen niet in balans is, bestrijdt Bartomeu. "Met deze spelers hebben we al veel titels gewonnen en ze zijn nog steeds ambitieus. Daar komen de jongere spelers bij. Niet alleen Riqui Puig en Ansu Fati, maar ook Semedo, Ter Stegen, Lenglet en De Jong. Deze groep is zeer competitief."