Berghuis getroffen door infectie: 'Koorts, zweten en steken in mijn borst'

Berghuis getroffen door infectie: 'Koorts, zweten en steken in mijn borst'

28-07-2020 07:12
35

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis heeft nog even de tijd nodig voordat hij weer honderd procent fit is. De gedeeld Eredivisie-topscorer van 2019/2020 werd tijdens zijn vakantie opgeschrikt door een luchtweginfectie.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de linkspoot niet was besmet met het coronavirus, maar er werd wel een bacterie in zijn lichaam ontdekt. "Het was wel even schrikken. Ik kreeg koorts en begon 's nachts heel erg te zweten. De tweede nacht kreeg ik heel erge steken in mijn borst en kon ik niet meer liggen. Toen ben ik naar het ziekenhuis gegaan", blikt hij terug in gesprek met De Telegraaf. Berghuis moest onder narcose en zijn hele lichaam werd onderzocht. "Voordat het duidelijk was wat er aan de hand was, was het wel beangstigend."

Na zijn ontslag uit het ziekenhuis moest hij een kuur van drie weken volgen: Berghuis was dan ook niet van de partij tijdens de eerste Feyenoord-training. "Ik ben drie kilo kwijt en zit nog steeds aan de antibiotica", aldus de Apeldoorner, die de tijd moet nemen voordat hij de fysieke achterstand op zijn ploeggenoten in kan halen. "Dat sloopt je wel. Woensdag kan ik stoppen met de kuur en dan hoop ik weer wat op het veld te kunnen gaan doen. Maar het moet wel allemaal opgebouwd worden."

De Feyenoord-spelers stonden maandag voor het eerst samen op het veld. Op zondag 9 augustus wordt er geoefend tegen stadgenoot Sparta.