Juventus weer zonder De Ligt, Ronaldo laat topscorerstitel aan Immobile

Juventus weer zonder De Ligt, Ronaldo laat topscorerstitel aan Immobile

01-08-2020 14:19
25

Juventus treedt zaterdag zonder Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo aan in het laatste Serie A-duel van het seizoen tegen AS Roma. De Nederlander en de Portugese ster krijgen rust nu de Italiaanse titel reeds binnen is.

De Ligt ontbrak woensdag ook al tijdens de 2-0 nederlaag bij Cagliari. De centrale verdediger kampt met schouderklachten en had daarnaast last van zijn hamstring. Sarri lijkt geen risico met hem te nemen met het oog op de return tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League van vrijdag. Het uitduel met de Fransen werd met 1-0 verloren.

Ook Ronaldo blijft tegen Roma aan de kant. De 35-jarige aanvaller blijft daardoor steken op 31 treffers in de Serie A en moet de topscorerstitel definitief aan Ciro Immobile laten. De goalgetter van SS Lazio scoorde al 35 keer en kan zijn productie op de laatste speeldag tegen Napoli nog opvoeren.

Behalve De Ligt en Ronaldo ontbreken ook de geschorste Miralem Pjanic en de geblesseerden Paulo Dybala, Douglas Costa, Sami Khedira en Mattia De Sciglio bij Juventus.