Update: Roma-verkoop officieel, Amerikanen willen alle aandelen overnemen

Update: Roma-verkoop officieel, Amerikanen willen alle aandelen overnemen

Gepubliceerd: maandag 17 augustus 2020 om 18:25ma 17-08-2020 om 18:25

AS Roma komt definitief in handen van Dan en Ryan Friedkin, miljardairs uit de Verenigde Staten. Dat maken I Giallorossi donderdagochtend via officiële kanalen bekend. 

Met de deal is zo'n 591 miljoen euro gemoeid, meldt Roma op de clubwebsite. Verwacht wordt dat eind augustus de laatste puntjes op de i gezet kunnen worden. De onderhandelingen tussen de club en de broers Friedkin lopen ondertussen al tien maanden, maar nu is er daadwerkelijk sprake van een doorbraak. De gebroeders Friedkin, rijk geworden in de autohandel, legden in deze periode meerdere aanbiedingen neer bij de huidige eigenaar James Pallotta.

Pallotta wilde in eerste instantie niets weten van een verkoop, maar vanwege de financiële impact van het coronavirus is hij bereid nu wel te luisteren naar het aanbod. "Ik kan tevreden mededelen dat we een akkoord hebben bereikt met de Friedkin Group", vertelt Pallotta. "We hebben vanavond (woensdagavond, red.) de documenten getekend en werken eraan het formele en juridische pad de komende dagen af te leggen. Ik weet zeker dat Dan en Ryan Friedkin in de toekomst geweldige eigenaren van AS Roma zullen zijn."

Update: Het hoge woord is eruit. AS Roma-eigenaar James Pallotta heeft de club verkocht aan de Amerikaase Friedkin Group. De groep neemt 86,6% van de aandelen over van de club en gaat daarnaast ook een bod uitbrengen op de resterende 13,4% van de aandelen. Over de verdere financiële veranderingen doet de club nog geen uitspraken, maar verwacht wordt dat Friedkin grote bedragen in de club gaat pompen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Serie A AS Roma

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws