Afgang voor Heerenveen op Vijverberg: De Graafschap imponeert en maakt er vijf

15-08-2020 18:25 Laatste update: 18:41
173

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen heeft voldoende om te bespreken met zijn team na het oefenduel met De Graafschap. In Doetinchem ging de ploeg uit Friesland kansloos onderuit: het werd 5-1 voor de thuisploeg.

Heerenveen begon matig aan de wedstrijd op De Vijverberg en De Graafschap rook meteen bloed. De Superboeren namen het initiatief, maar een doelpunt leverde het niet op. Halverwege de eerste helft kwam Heerenveen beter in de wedstrijd. Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen waren een aantal keer dreigend, maar ook aan deze zijde van het veld vielen er geen doelpunten.

Enigszins tegen de verhoudingen in kwam De Graafschap vervolgens na ongeveer een halfuur spelen op voorsprong. Mohamed Hamdaoui begon aan de linkerkant van het veld aan een dribbel, creëerde een opening voor zichzelf en schoot de bal geplaatst binnen in de lange hoek: 1-0.

Voldoende te bespreken dus voor Heerenveen-trainer Jansen in de rust, maar het gewenste effect bleef ook in de tweede helft uit. Al snel zette Ted van de Pavert de thuisploeg op 2-0 en twee minuten later lag ook de derde treffer, van voormalig Heracles Almelo-speler Joey Konings, in het net. Heerenveen zette hier vrij weinig tegenover en was niet bij machte om écht gevaarlijk te worden voor het doel van De Graafschap.

Halverwege de tweede helft maakte Daryl van Mieghem de score nog wat pijnlijker voor Heerenveen door de vierde treffer van De Graafschap te maken. De uitploeg kwam niet verder dan een eretreffer van Rein Smit en zag hoe Konings er vlak voor tijd nog 5-1 van maakte. Werk aan de winkel dus voor Jansen, die absoluut niet tevreden mag zijn met het spel van zijn ploeg.