Fortuna Sittard haalt 'topspits' in huis: De club heeft grootse plannen

Fortuna Sittard haalt 'topspits' in huis: "De club heeft grootse plannen"

17-08-2020 10:05 Laatste update: 10:11
80

Fortuna Sittard heeft de volgende versterking binnen: Sebastian Polter komt transfervrij over van Union Berlin en tekent een contract voor twee seizoenen in Limburg.

De 29-jarige aanvaller moet nog wel de medische keuring ondergaan. Polti is enthousiast over de gesprekken die hij met trainer Kevin Hofland gevoerd heeft over zijn rol bij Fortuna Sittard. "Vanaf het begin af aan heeft hij me het gevoel gegeven dat ik een belangrijke pion kan worden in het elftal", aldus de Duitser.

"Dat hij en Sjors afgelopen week speciaal voor mij naar Berlijn zijn gekomen versterkte dat gevoel. Uiteindelijk heeft het project van Fortuna Sittard me overtuigd. De club heeft grootse plannen en daar wil ik deel van uitmaken. Ik verheug me op het spelen in de Eredivisie."

Polter heeft een verleden bij onder meer VfL Wolfsburg, 1. FC Nürnberg en FSV Mainz. Ook speelde hij voor Queens Park Rangers. "We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap", aldus technisch manager Sjors Ultee.

Polter zou bij Union Berlin afgelopen seizoen persona non grata zijn geworden omdat hij als enige selectielid weigerde om salaris in te leveren tijdens de coronacrisis. De spits zelf ontkent dit overigens. 

Onlangs versterkte Fortuna Sittard zich al met Mike van Beijnen en Mats Seuntjens.