'Ongelukkige Messi heeft vier opties: Bartomeu kan contract laten ontbinden'

'Ongelukkige Messi heeft vier opties: Bartomeu kan contract laten ontbinden'

18-08-2020 13:53 Laatste update: 14:15
60

Lionel Messi heeft een belangrijke keuze te maken. De Argentijnse superster van Barcelona voelt zich niet meer op zijn gemak in Camp Nou, aangezien hij voor de prijzen mee wil spelen en dat met de huidige selectie niet kan. In Spanje benoemt men vier mogelijkheden voor La Pulga.

De Spaanse krant El País komt met vier opties voor de Argentijn, die op dit moment niet gelukkig is bij Barcelona. Hij wil graag prijzen winnen en dus kan Messi naar president Bartomeu toestappen om zijn contract te laten ontbinden. Of dat zomaar gaat lukken is de vraag: de president wil niet de geschiedenisboeken ingaan als degene die Messi liet vertrekken, maar als de vedette er zelf om vraagt kan hij eigenlijk ook niet weigeren.

Wedden

Meer odds

Om dat probleem te omzeilen is er optie twee: een club vinden die de ontsnappingsclausule voor Messi wil betalen. De Argentijn heeft nog een contract voor één seizoen in Barcelona en om dat af te kopen moet er liefst 700 miljoen euro op tafel gelegd worden. Als een club bereid is om dat neer te leggen komt een vertrek van Messi dichtbij.

Ten derde kan de steraanvaller uit Rosario ervoor kiezen om zijn contract uit te dienen. Op dit moment staat er een clausule in het contract van Messi die ervoor zorgt dat hij na ieder seizoen kan vertrekken uit Barcelona. Omdat La Pulga die optie in mei niet gebruikte, ligt hij nu tot medio 2021 vast in Camp Nou. Messi kan een jaar afwachten en vanaf januari spreken met welke club dan ook.

Tenslotte is er de vierde mogelijkheid, die luidt dat Messi alsnog bijtekent. In juni werden de gesprekken tussen speler en clubleiding 'on hold' gezet omdat de Argentijnse ster niet gelukkig was met de wijze waarop hij werd bejegend. Wat Messi kan doen is wachten tot Bartomeu vertrekt en bijtekenen onder de volgende president of nu al een nieuwe verbintenis ondertekenen. Dan kan hij zijn droom toch nog waarmaken: zijn carrière afsluiten bij Barcelona.