Derksen voert druk op: 'Van Gaal is het moreel verplicht om bondscoach te worden'

Derksen voert druk op: 'Van Gaal is het moreel verplicht om bondscoach te worden'

18-08-2020 21:58
113

Louis van Gaal moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden, vindt Johan Derksen. De analist voert de druk op en stelt zelfs dat de Amsterdammer het 'moreel verplicht' is om het over te nemen van Ronald Koeman. 

Derksen reageert in de studio van Veronica op de aanstelling van Koeman bij FC Barcelona. "Ik wil hem feliciteren, want dit was zijn droom. Als hij het niet gedaan had, had hij er de rest van z'n leven spijt van gehad. Het is misschien een beetje lullig omdat hij eerst zou blijven, maar alleen de KNVB kan zichzelf iets verwijten. Zij hebben de clausule toegestaan. Hij heeft het volste recht om voor Barcelona te kiezen."

Derksen schuift de opvolger van Koeman naar voren. "Geen paniek, want Van Gaal zou het over kunnen nemen. Hij zou wat terug kunnen doen naar Nederland. Ik vind eigenlijk dat hij het moreel verplicht is, omdat hij heel veel te danken heeft aan het voetbal. Daarom is hij miljonair geworden. Hij heeft altijd zoveel babbels, dan moet hij het nog maar laten zien."

"Hij zou het goed kunnen, maar ook Bert van Marwijk zou kunnen met zijn schoonzoon Mark van Bommel", oppert Derksen. "Maar Wim Kieft en ik zijn ook voor het duo Henk Ten Cate/Ruud Gullit. Zij kunnen het foutloos invullen."