Elia doet aangifte: 'Als mensen aan m'n kinderen komen, is grens overschreden'

Elia doet aangifte: 'Als mensen aan m'n kinderen komen, is grens overschreden'

19-08-2020 22:05 Laatste update: 22:15
195

Eljero Elia heeft kort na zijn presentatie bij FC Utrecht een racistische dreigtweet ontvangen. Hij gaat aangifte doen tegen de vermeende fan van FC Twente, die de keuze van de 33-jarige buitenspeler blijkbaar maar moeilijk kon verkroppen. Dat meldt De Telegraaf.

"Ik ga aangifte doen", zegt de 30-voudig international tegen de krant over de tweet waarin hij en zijn kinderen racistisch bejegend en bedreigd worden. Hij wil dit niet over zijn kant laten gaan. "Het racisme en dreigen naar mij toe is ook te gek voor woorden, maar raakt me eigenlijk al niet eens meer. Als mensen aan mijn kinderen komen, is er voor mij echter een grens overschreden."

"Laat dit nu maar een wake-up-call zijn voor alle mensen die roepen dat racisme in Nederland niet voorkomt", stelt Elia. "Ik kan de reacties na dit verhaal nu ook al uittekenen. Dat dit één gek is. In mijn Direct Messages zaten echter minstens zo schokkende berichten."

Elia laat weten vaker het mikpunt van racisme te zijn. "Hoe zinloos dat ook is, probeer je toch met zulke zieke geesten – want zo noem ik ze – in gesprek te gaan. Mensen krijgen racisme van huis uit mee, want niemand wordt als racist geboren. Het is er aan de eettafel ingeprent."

Elia tekende woensdag een contract voor twee seizoenen bij Utrecht. FC Twente was één van de clubs die achter het net viste.