Defibrillator van Blind ging af: 'Hij is gewisseld en daarna was het gelijk oké'

Defibrillator van Blind ging af: 'Hij is gewisseld en daarna was het gelijk oké'

25-08-2020 21:32 Laatste update: 21:56
198

Het ICD-kastje van Daley Blind ging tijdens de oefenwedstrijd van Ajax tegen Hertha BSC af. De verdediger van de Amsterdammers ging daarop meteen op de grond zitten en werd uit voorzorg gewisseld. Hij voelt zich nu goed.

De ICD, een soort defibrillator, ging af tijdens de wedstrijd en daardoor ging een geschrokken Blind direct naar de grond. Ajax-trainer Erik ten Hag stelt dat het goed met de verdediger gaat. "Hij heeft geen klachten en voelt zich prima", zegt hij voor de camera van Ziggo Sport. "Hij is op tijd gewisseld en nadat de ICD afging was het gelijk oké. We gaan onderzoek doen en afwachten wat de resultaten zijn. Van daaruit gaan we beslissingen nemen."

De zesduizend fans in de Johan Cruijff Arena schrokken en waren een tijdje stil nadat Blind van het veld ging. De gedachten gingen meteen terug naar de thuiswedstrijd tegen Valencia in de Champions League in 2019, toen de linkspoot ook uit het niets op de grond ging zitten. Dat bleek uiteindelijk te liggen aan de ontsteking van een hartspier. Dat werd verholpen door het plaatsen van een ICD, waarmee Blind in februari weer kon spelen.