Blind: 'Ik kan alleen maar zeggen: fijn als hij nog een jaar bij Ajax zou blijven'

Blind: 'Ik kan alleen maar zeggen: fijn als hij nog een jaar bij Ajax zou blijven'

28-08-2020 06:44 Laatste update: 09:32
39

Geen Matthijs de Ligt en sinds deze zomer ook geen Joël Veltman: zodra Daley Blind weer op het veld kan staan, moet hij voor het tweede jaar op rij een nieuw centraal duo gaan vormen bij Ajax. Het lijkt te gaan tussen Perr Schuurs en Jurriën Timber.

"Mijn partners in het centrum verlaten me telkens", constateert Blind in gesprek met De Telegraaf. Hij gunt Veltman niettemin zijn overstap naar Brighton & Hove Albion. "Ik vind het alleen maar mooi voor Joël. Hij wilde al langer een keer een avontuur meemaken. Dit is een mooie club in de Premier League, ik gun het hem van harte. Maar ik ga hem wel missen in het centrum, net zoals ik daarvoor Matthijs (de Ligt, red.) miste."

Blind heeft er alle vertrouwen in dat hij met zijn nieuwe partner weer een klik gaat krijgen. "Joël kende ik al langer, dus met hem was er meteen de klik en het jaar ervoor is die met Matthijs langzaam gegroeid en werd die steeds beter. Nu gaat die ongetwijfeld ook weer groeien met Schuurs of Timber of welke keuze de trainer daar ook maakt."

Dat het succesvolle Ajax van 2018/2019 langzaam maar zeker uit elkaar valt, begrijpt Blind. Hij is naar eigen zeggen niet de aangewezen persoon om zijn teamgenoten ervan te overtuigen in Amsterdam te blijven. "Ik vind dat best lastig. Ik vind het heel privé. Het is iemand anders zijn carrière."

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik het fijn zou vinden als hij een jaar langer zou blijven. Maar mijn advies zal altijd zijn: Als jij het gevoel hebt dat je er klaar voor bent, dan moet je de stap maken. Iedereen moet daarin zijn eigen pad kiezen. Ik zou het fantastisch vinden als de groep zo lang mogelijk bijeen blijft, maar ik gun hen de transfer net zo goed."