Lodeweges selecteert Schuurs als Blind-vervanger: 'Zat voor tv en kreeg kippenvel'

Lodeweges selecteert Schuurs als Blind-vervanger: 'Zat voor tv en kreeg kippenvel'

28-08-2020 15:48
110

Perr Schuurs is bij Oranje gehaald als vervanger van Daley Blind. Dat verklaart interim-bondscoach Dwight Lodeweges in een interview na de bekendmaking van de Oranje-selectie.

Schuurs kan tegen Polen of Italië zijn debuut voor het Nederlands elftal gaan maken. "Schuurs heeft het heel goed gedaan in de laatste hele wedstrijd tegen Hertha, maar daarvoor heeft hij ook al stappen gemaakt", zegt Lodeweges bij OnsOranje. "Misschien komt het een beetje vroeg, maar dat komt ook omdat Daley wegvalt. Van Daley zijn we ontzettend geschrokken allemaal. Ik zat voor de tv en kreeg gewoon kippenvel: alsjeblieft, nee hè. Die gaan we er dan ook niet bijhalen. Laat hem maar rustig herstellen."

Ook Mohammed Ihattaren (PSV) en Owen Wijndal (AZ) maken hun debuut in de Oranje-selectie. "Omdat ze goed kunnen voetballen", zegt Lodeweges. "Ihattaren heeft voor Nederland gekozen. We willen hem erbij halen, ook omdat hij het goed doet in de voorbereiding. Hij kan echt goed voetballen, maar andere zaken gaan ook een stuk beter. Arbeid, schakelen, omgaan met teleurstelling", aldus Lodeweges over de PSV'er. "Wijndal maakt een heel goede indruk en dat doet hij al langer. We zijn geïnteresseerd in deze jongens die erbij komen."