'Barcelona heeft serieuze interesse en denkt aan ruildeal voor Memphis'

'Barcelona heeft serieuze interesse en denkt aan ruildeal voor Memphis'

30-08-2020 19:35
130

De belangstelling van FC Barcelona voor Memphis Depay lijkt serieus. Volgens Mundo Deportivo denkt de club van trainer Ronald Koeman aan een ruildeal met Olympique Lyon.

Vorige week meldden Spaanse media dat Barça de jacht op Memphis heeft geopend. Koeman is groot fan van de 26-jarige aanvaller, met wie hij succesvol werkte bij het Nederlands elftal. Memphis moet de vertrekkende Luis Suárez doen vergeten in Camp Nou.

Wedden

Meer odds

Omdat Barça deze zomer het liefst zo min mogelijk geld uitgeeft én Samuel Umtiti achter de hand heeft, probeert de Catalaanse grootmacht volgens Mundo Deportivo een ruildeal op poten te zetten. Als Memphis naar Barça komt, bewandelt Umtiti de omgekeerde weg.

De wereldkampioen van 2018 staat op de transferlijst en speelde jarenlang bij Lyon. In 2011 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal speelde Umtiti meer dan honderd wedstrijden voor de Franse club, voordat hij verhuisde naar Barcelona. Memphis ligt nog één jaar vast in Lyon.

"Ik kan niet zeggen wat de toekomst brengt", zei Memphis vrijdagavond na de gewonnen seizoensopener van Lyon tegen Dijon, waarin hij een hattrick maakte. "Dit wordt mijn vierde seizoen, ik ben aanvoerder geworden. Maar je moet ook kijken naar je carrière, we spelen geen Champions League. Ik kan er nu niets over zeggen. Op dit moment ben ik nog hier, maar ik kan wel dromen van grote clubs."