Zes mogelijke opponenten voor geplaatst PSV, Willem II kan zware loting verwachten

Zes mogelijke opponenten voor geplaatst PSV, Willem II kan zware loting verwachten

01-09-2020 08:45
87

PSV gaat dinsdagmiddag de koker in voor de loting van de derde Europa League-voorronde. De UEFA heeft zes potentiële opponenten voor de Eindhovenaren aangewezen.

PSV behoort tot de eerste groep van het traject voor niet-landskampioenen en heeft een geplaatste status, net als Sporting Portugal en de winnaar van het duel tussen het Hongaarse Honvéd en het Zweedse Malmö FF. De ploeg van Roger Schmidt kan vooralsnog zes tegenstanders treffen: het Kroatische Lokomotiva Zagreb, de winnaar van Viking Stavanger (Noorwegen)-Aberdeen FC (Schotland) óf Nomme Kalju (Estland), NS Mura (Slovenië) of Aarhus (Denemarken). Nomme Kalju en NS Mura treffen elkaar nog in de eerste voorronde, de winnaar van dat duel komt in de tweede voorronde uit tegen Aarhus.

Ook Willem II is nog in de race voor een plekje in de derde voorronde: de Tricolores kregen maandag te horen dat ze het Luxemburgse Progrès Niederkorn treffen in de tweede voorronde. Als Willem II die wedstrijd wint, zal het in de volgende ronde een ongeplaatste status hebben. Het Turkse Besiktas is één van de potentiële tegenstanders, net als het Schotse Rangers FC – mits de Schotten winnen van Lincoln Red Imps uit Gibraltar – en de winnaar de Grieks-Cypriotische clash tussen OFI Kreta en Apollon Limassol.

Dinsdagmiddag zal duidelijk worden hoe het Europese traject van de Brabantse Europa League-troeven eruit ziet. De derde voorrondes staan gepland voor donderdag 24 september.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie