FC Barcelona-transfer Memphis afgeraden: Ik vind het niet heel logisch

FC Barcelona-transfer Memphis afgeraden: "Ik vind het niet heel logisch"

05-09-2020 00:29
59

Memphis Depay is naar verluidt op weg naar FC Barcelona, maar Hans Kraay jr. raadt hem die transfer af. Hij denkt niet dat de Oranje-ster in Catalonië past.

Volgens Nederlandse en Spaanse media is Memphis dicht bij een akkoord met Barcelona. Kraay jr. ziet wel voor welke positie Memphis dan gehaald zou worden. "Z'n oude trainer bij Lyon heeft hem al eens als valse spits gebruikt voor Koeman het deed", zegt hij bij FOX Sports. "Het is ons pas opgevallen dat hij zo verschrikkelijk goed is toen hij in een soort Messi-rol ging spelen, een Messi-negen."

Maar Kraay jr. denkt dus niet dat Memphis bij Barcelona past. "Dat lijkt me niet zo heel prettig. Messi vindt het niet leuk als mensen in zijn zone komen. Daar komt hij wel. Ik vind het niet heel logisch, tenzij je met een diepe spits speelt en Messi vrij aan de zijkant. Ronald Koeman zal Messi gebruiken zoals Messi altijd gebruikt is: vrij, een soort zwervende spits."

"Ze willen dan allebei de bal. Het lijkt me voor Memphis niet positief dat hij is gebleven, maar voor Koeman wel. Dat geeft hem rust", besluit Kraay jr..