Finnbogason: 'Veel mensen vragen zich af waarom Max niet bij Die Mannschaft zit'

Finnbogason: 'Veel mensen vragen zich af waarom Max niet bij Die Mannschaft zit'

Gepubliceerd: maandag 7 september 2020 om 17:20ma 07-09-2020 om 17:20

Alfred Finnbogason denkt dat PSV een hoop plezier gaat beleven aan zijn nieuwe linksback Philipp Max. De voormalig Eredivisie-topscorer speelde de afgelopen vier seizoenen met Max samen bij FC Augsburg.

De 31-jarige IJslander noemt de kersverse PSV'er 'voor spitsen een droomlinksback': Finnbogason heeft regelmatig gescoord op aangeven van Max. "Hij kijkt altijd eerst naar de spits. Niet achteruit, na het veroveren van de bal, zoals veel verdedigers van nature toch een beetje in zich hebben", vertelt de oud-spits van onder meer sc Heerenveen aan De Telegraaf. "Ook als hij niet in de buurt van het strafschopgebied is, probeert hij de bal toch daar te krijgen. Dat is met zijn traptechniek zijn grootste kwaliteit."

Max koos wilde een stap hogerop na vijf jaar Augsburg: voordat PSV zich meldde, had hij zich al in de kijker gespeeld van een fors aantal topclubs. Tijdens het voorbije Bundesliga-seizoen was hij goed voor liefst acht goals en zes assists. "Hij heeft een goede status in Duitsland. Veel mensen vragen zich af waarom hij niet bij het Duitse nationale elftal zit. Zeker na het seizoen 2017/18, waarin hij 12 assists leverde", verzekert Finnbogason.

De Eredivisie-topscorer van 2013/2014 zal komend seizoen met bovengemiddelde interesse de wedstrijden van PSV volgen. "Ik kijk ernaar uit om hem in de Eredivisie te zien. Dat zal exciting zijn om te zien, ook nu hij onder een Duitse coach (Roger Schmidt, red.) zal werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws