Oranje verliest strijd op cruciale positie: 'Hadden wij volop problemen mee'

Oranje verliest strijd op cruciale positie: 'Hadden wij volop problemen mee'

07-09-2020 23:15
43

Italië is de terechte winnaar, concludeert Oranje-bondscoach Dwight Lodeweges. Hij geeft de ploeg van bondscoach Roberto Mancini een groot compliment na de 0-1 zege in de Johan Cruijff Arena.

"We hebben verloren van een heel goede ploeg die hetzelfde wil doen als wij, maar het veel beter uitvoeren", zegt Lodeweges tegen de NOS. "In de eerste helft hebben we te ver uit elkaar gespeeld en elkaar te weinig geholpen. We hebben wel vreselijk hard gewerkt, maar met heel hard lopen en werken is niet genoeg."

Lodeweges gaf voor de wedstrijd al aan dat een deel van de wedstrijd beslist zou worden door de duels die Hans Hateboer en Leonardo Spinazzola uit zouden vechten. Beide spelers komen graag op, maar Italië won daar de slag. Het meeste gevaar kwam ook van links. "Zij hebben dat daar echt gewonnen. Wij hadden daar volop problemen mee", zegt Lodeweges.

"Het is heel dynamisch. De mensen aan de buitenkant kwamen steeds aan de binnenkant, waardoor wij moesten kiezen. Of dat nou Veltman was, of Hateboer, of De Roon. Dan moet je kiezen, speel je in te grote ruimtes en heb je tegen hen een heel groot probleem."

"We hebben van een toptegenstander verloren", vervolgt Lodeweges. "Dat is niet leuk, maar wel goed om te verloren. Wij willen doen wat zij doen en kunnen daar nog wel een paar stappen in maken."