'Nog steeds denk ik soms: shit, we hadden echt kampioen kunnen worden'

'Nog steeds denk ik soms: shit, we hadden echt kampioen kunnen worden'

09-09-2020 12:58
101

Teun Koopmeiners heeft slapeloze nachten gehad van de seizoensontknoping in de Eredivisie. AZ had evenveel punten als Ajax en lag op titelkoers, maar door de corona-uitbraak moesten de Alkmaarders zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Koopmeiners heeft vaak nagedacht over de vraag of AZ kampioen had kunnen worden. "Talloze scenario's zijn door mijn hoofd geschoten. Ik ben er zelfs weleens 's nachts van wakker geworden", erkent de aanvoerder in een interview met Voetbal International.

"Nog steeds denk ik soms: Shit, we hadden echt kampioen kunnen worden. Ik ben ook maar een mens, dit schuif je niet zomaar aan de kant. We waren er heel dichtbij. Het had een mooie en onwijs spannende ontknoping kunnen worden, ook voor de neutrale voetballiefhebber. Het blijft heel teleurstellend hoe het is geëindigd."

Het protest van AZ haalde uiteindelijk niets uit. Koopmeiners: "Toen de seizoensvoorbereiding begon, was mijn hoop op het beste Europese ticket weg. Dat was 20 juli en alles was gericht op de voorronden van de Champions League. Dan weet je genoeg."