KNVB spreekt zich uit over hardnekkig gerucht: 'Was glashelder wat Marten zei'

KNVB spreekt zich uit over hardnekkig gerucht: 'Was glashelder wat Marten zei'

11-09-2020 17:57
59

KNVB-directeur Eric Gudde staat volledig achter de uitspraken van Marten de Roon, die afgelopen zondag weerlegde dat de spelers van Oranje Henk ten Cate voorgedragen zouden hebben als nieuwe bondscoach.

Dat bericht werd stellig de wereld ingeholpen door voormalig Oranje-perschef Kees Jansma en even later door De Telegraaf. De Roon ontkende en liet weten dat de spelers van Oranje geen namen noemen.

Wedden

Meer odds

"Ik vond dat Marten dat op een fantastische manier neerzette", zegt Gudde tegen NRC. "Het was toch glashelder wat Marten zei, of niet? Had ik zelf gezegd kunnen hebben. Wij hebben zaterdag met een spelersafvaardiging gesproken. Er werd gesuggereerd dat de groep bij ons binnenloopt en een lijstje met namen inlevert. Niets is minder waar."

Gudde legt uit hoe het dan wel zit. "Wij wilden weten hoe zij naar de samenwerking met de staf kijken, wat vinden zij belangrijk? Wij herkennen veel, want Nico-Jan (Hoogma, directeur topvoetbal, red.) zit veel uren in de trainingskampen. We vragen ook aan wat voor type of naam zij denken. Dan wordt er wel eens een naam genoemd in de zin van: kunnen we daar even over praten. Maar niet meer dan dat."

NRC vraagt Gudde of het klopt dat de KNVB de beschikbaarheid van Frank Rijkaard getoetst heeft. "Ik reageer niet op namen", reageert hij geheimzinnig.