Van Bommel: 'Robben wilde graag, maar moest toen moeilijkste beslissing nemen'

Van Bommel: 'Robben wilde graag, maar moest toen moeilijkste beslissing nemen'

12-09-2020 14:25
25

Mark van Bommel verwacht ook na een sabbatical veel van Arjen Robben. Hij had de 36-jarige aanvaller van FC Groningen graag al een jaartje eerder zien doorgaan, maar dan bij de tegenstander van zondag, PSV.

"Dat had ik niet erg gevonden, nee", zegt de oud-coach van de Eindhovenaren tegen De Telegraaf. "Natuurlijk. We hebben samengespeeld, hij had het graag gedaan, maar op dat moment moest hij de toen beste en moeilijkste beslissing nemen: stoppen. Daar heeft hij goed over nagedacht en dat moet je dan respecteren. Dat hij nu terug is, vind ik geweldig."

"Arjen is een speler die sowieso de gunfactor heeft. Niet in alleen in Groningen, maar in alle stadions zal dat zo zijn. Als zo'n voetballer terugkomt naar Nederland, dan kunnen niet alleen de spelers van Groningen, maar alle spelers in de Eredivisie iets van hem leren", vertelt Van Bommel. "Hij heeft superveel kwaliteit, maar hoe hij zijn sport bedrijft, is ook een kwaliteit op zich."

Volgens Van Bommel zal Robben wel tijd nodig hebben om het lichaam 'weer op spanning te brengen'. "Maar: met zijn klasse verwacht ik nog steeds veel van Arjen. Hij blijft top-top, buitencategorie."

Robben begint zondag vermoedelijk in de basis tijdens de thuiswedstrijd van Groningen tegen PSV.