Ajax tast fors in de buidel: 'Bevoorrecht dat ik voor die prijs ben verkocht'

Ajax tast fors in de buidel: 'Bevoorrecht dat ik voor die prijs ben verkocht'

13-09-2020 12:56
30

Antony is niet bang voor de extra druk die zijn prijskaartje met zich meebrengt. Ajax betaalde liefst 15,75 miljoen euro aan São Paulo om de twintigjarige Braziliaan over te nemen.

"Ik voel geen extra druk. Ik voel me eerder vereerd en bevoorrecht dat ik voor die prijs ben verkocht", zegt Antony tegen de NOS over zijn transfersom, die door bonussen nog kan oplopen tot 21,75 miljoen. "Ik hecht niet zo veel waarde aan cijfers. Ik wil het beste van mezelf aan het elftal en de club geven. Ik ben heel trots dat ik dit shirt mag dragen."

In zijn eerste weken bij Ajax wordt Antony veel geholpen door trainer Erik ten Hag. "Hij praat veel met me en hij geeft me veel vrijheid", laat de vleugelaanvaller weten. "Hij heeft me de tactieken uitgelegd die anders zijn dan in Brazilië. Ik probeer steeds op te volgen wat hij mij zegt. Zijn aanwijzingen probeer ik op het veld in de praktijk te brengen."

Ook steekt Antony zo veel mogelijk op van zijn ervaren ploeggenoten. "Ik ben iemand die altijd luistert en leert van iemand die meer ervaring heeft. Tadić en Blind zijn de meest ervaren spelers, maar ook Maarten (Stekelenburg, red.), de keeper. Ik probeer van hen te leren. Elk advies is welkom en ik zal er altijd naar luisteren."

Het meeste contact heeft Antony desondanks met landgenoot David Neres. "Neres is als een broer voor me. Hij helpt me veel. We hebben veel contact, ook in onze vrije tijd."