Ouwejan reageert op interesse: 'Verhuur aan een Nederlandse club was geen optie'

Ouwejan reageert op interesse: 'Verhuur aan een Nederlandse club was geen optie'

14-09-2020 08:44 Laatste update: 08:57
56

Thomas Ouwejan wil zich bewijzen bij zijn nieuwe club Udinese. De linksback verloor zijn basisplaats bij AZ aan Owen Wijndal en wilde weg om weer minuten te kunnen maken.

"Mijn zaakwaarnemer belde en wist al dat mijn voorkeur uitging naar Italië", begint Ouwejan in gesprek met Voetbal International over zijn transfer naar Udinese. "Hij heeft goed contact met Udinese en de club was positief. Ze bieden bij deze kans. Ik denk dat Italië goed bij me past."

Wedden

Meer odds

Udinese neemt Ouwejan op huurbasis over van AZ, maar heeft wel een optie tot koop opgenomen in de deal. Ouwejan hoopt een definitieve transfer af te dwingen. "Veel Italiaanse clubs werken met een optie tot koop. Ik moet mezelf hier laten zien en zorgen dat ze me kopen, dat is het plan. Daar ga ik mijn best voor doen, maar ik ben nu nog niet veel bezig met wat er over een jaar gebeurt."

Vorig seizoen wilde AZ Ouwejan niet laten gaan. De club wilde de back houden als stand-in voor Owen Wijndal. "Hun kant van het verhaal was dat we kampioen wilden worden en ik nodig was als back-up voor Owen. Dat had ik maar te accepteren. Als ik zou gaan, moesten ze een vervanger aantrekken en volgens de club konden ze geen waardige vinden. Was dat wel gelukt, had ik mogen vertrekken. Verhuur aan een Nederlandse club was sowieso geen optie, AZ wilde geen concurrenten sterker maken", sluit Ouwejan af.