Feyenoord begint aan 'laatste fase' richting nieuw stadion: 'Ziet er prachtig uit'

Feyenoord begint aan 'laatste fase' richting nieuw stadion: 'Ziet er prachtig uit'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 11:08do 17-09-2020 om 11:08

Feyenoord gaat door met de ontwikkeling van een nieuw stadion. Het projectbureau Feyenoord City begint deze week nog met het maken van een 'Technisch Ontwerp'. Het definitieve besluit moet vallen in het najaar van 2021.

Dat meldt Mark Koevermans, algemeen directeur van de club, via officiële kanalen. Het maken van een 'Technisch Ontwerp' wil niet zeggen dat het project Feyenoord City ook daadwerkelijk doorgang gaat vinden, daarvoor zijn er nog altijd teveel onzekerheden.

"De weg is nog lang en we zijn er zeker nog niet. Maar de afgelopen maanden zijn wel goede stappen gezet, die de club en het stadion het vertrouwen geven dat we – hand in hand met veel supporters, de gemeente en andere stakeholders – het nieuwe stadion voor elkaar kunnen krijgen", begint Koevermans. "Dit ondanks de huidige zeer moeilijke corona-periode. Want ook voor dit toch al zeer complexe dossier geldt dat Covid-19 de zaken er natuurlijk niet gemakkelijker op heeft gemaakt."

Naast een 'Technisch Ontwerp' gaat Feyenoord ook bezig met een groot aantal andere zaken, zo bevestigt Koevermans. "Er moet de komende twaalf maanden nog flink wat gebeuren. Dit geldt voor de bouwkosten, de financiering en de business case, waar we natuurlijk ook de mogelijke permanente Covid-19 effecten zo goed mogelijk in willen verwerken."

Haalbaar
In het najaar van 2021 gaan de Raden van Commissarissen en directies van de club een definitief besluit nemen. "Club en Stadion zijn blij met het ontwerp van het nieuwe stadion. Het ziet er prachtig uit", vervolgt Koevermans. "Op basis van de verdiepingsslagen die we continu maken en de inzichten die dat oplevert, hebben we het gevoel dat het nieuwe stadion haalbaar is en een significante bijdrage kan leveren aan de gewenste groei van de voetbalbegroting van Feyenoord en de ontwikkeling van de club als geheel."

Als alles naar verwachting verloopt, wordt er in 2022 begonnen met de bouw van het nieuwe stadion. In 2025 zou deze dan geopend kunnen worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws