Geen 'Van de Beekje' voor Dest: 'Dat was een oefenwedstrijd, dit is competitie'

Geen 'Van de Beekje' voor Dest: 'Dat was een oefenwedstrijd, dit is competitie'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 16:16vr 18-09-2020 om 16:16

Ajax-trainer Erik ten Hag is duidelijk over Sergiño Dest, die deze week plotseling in het middelpunt van de belangstelling stond. De international van de Verenigde Staten geniet concrete interesse van Bayern München: Ten Hag wil hem echter liever niet kwijt én is niet van plan om hem zondag te passeren tegen RKC Waalwijk.

Dat gebeurde tijdens de voorbereiding wel met Donny van de Beek: hij ontbrak tijdens het oefenduel met Eintracht Frankfurt en tekende niet lang daarna voor Manchester United. Dest zal zondag echter gewoon bij de wedstrijdselectie zitten. "Als hij met zijn hoofd er niet bij is, had ik hem ook niet tegen Sparta laten spelen (Dest begon op de bank, maar mocht na de vroege rode kaart voor Nicolás Tagliafico invallen, red. Dat was een oefenwedstrijd, dit is een competitiewedstrijd", aldus Ten Hag tijdens zijn perspraatje van vrijdag. "Het klopt niet dat Sergiño zondag niet speelt."

De interesse van Bayern sluimert al lange tijd, maar werd deze week plotseling actueel. Dest zou zelf al rond zijn met Der Rekordmeister, die er echter nog uit moet zien te komen met Ajax: een delegatie uit Zuid-Duitsland bracht deze week een bezoek aan Ajax, maar kreeg nul op het rekest.

Ten Hag noemt de belangstelling van de Champions League-winnaar een compliment voor Ajax. "Het is wederom een speler van Ajax uit de eigen opleiding die in de belangstelling staat van de grootste clubs uit Europa. Hoeveel clubs in Europa hebben dat de afgelopen twee jaar gehad? Fantastisch dat blijkbaar deze categorie clubs belangstelling voor onze spelers hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Dest al toe aan Bayern München?

(3150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws