Higler fluit krankzinnige 6-6 in Servië: 'Kamphuis kwam uit Albanië, vol ongeloof'

Higler fluit krankzinnige 6-6 in Servië: 'Kamphuis kwam uit Albanië, vol ongeloof'

19-09-2020 16:54
13

Dennis Higler was donderdagavond getuige van één van de meest krankzinnige wedstrijden uit de geschiedenis van de Europa League. Het Servische TSC Backa Topola kwam met negen man te staan, maar hield het Roemeense FCSB – het voormalige Steaua Boekarest – na verlenging op 6-6 (!).

De dappere thuisploeg verloor na penalty's alsnog en Higler kon weer even op adem komen. "Hoe vaak maak je mee dat een wedstrijd in 6-6 eindigt? Volgens mij heb ik dat zelfs in mijn tijd als amateurscheidsrechter niet meegemaakt", vertelt hij aan de NOS.

Backa Topola stond al met tien man, toen het in de blessuretijd van de reguliere speeltijd de 3-4 om de oren kreeg. "Groot feest natuurlijk bij FCSB. Tóch geen verlenging, denk ik, want er zijn nog maar een paar minuten te spelen", aldus Higler. "Vervolgens laat ik de mannen uit Servië aftrappen en zij pompen de bal naar voren. De nummer zestien neemt fantastisch aan en schiet raak. Ik denk: dit is heel bijzonder, hier móet je bij geweest zijn."

"Wat is er bij jullie gebeurd?!"
De Serviërs kregen in de verlenging zelfs nóg een rode kaart, maar sleepten de 6-6 nog uit het vuur. Higler en zijn assistenten wisten niet wat ze meemaakten. "Ik zei tegen hen: als we dit thuis vertellen, geloven ze het niet." Dat gold ook voor de overige uitgevlogen leden van het scheidsrrechterskorps. "Op de terugweg vlogen we samen met Nederlandse collega's, onder wie Jochem Kamphuis, die in Albanië had gefloten. Wat is er bij jullie gebeurd?!, vroegen ze vol ongeloof."

Veel tijd om te bekomen van de schrik heeft Higler echter niet: zondag wordt hij alweer ingezet bij Feyenoord-FC Twente, als VAR. "Als je donderdag fluit, weet je dat je in het weekend niet op het veld staat. Maar ook als VAR kan ik zondag geen moment verslappen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s