Leeds trekt aan langste eind in duel der promovendi ondanks fraaie assist Tete

Leeds trekt aan langste eind in duel der promovendi ondanks fraaie assist Tete

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 17:58za 19-09-2020 om 17:58

Leeds United heeft zijn eerste zege van het Premier League-seizoen te pakken. De ploeg van manager Marcelo Bielsa trok in het duel met mede-promovendus Fulham met 4-3 aan het langste eind. Een assist van Kenny Tete was niet voldoende voor de bezoekers.

Leeds beleefde vorige week al een spectaculaire rentree op het hoogste niveau, maar ging wel met 4-3 onderuit bij titelhouder Liverpool. Tegen Fulham leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Hélder Costa opende al na vijf minuten de score, nadat hij over het hoofd werd gezien bij een hoekschop en overtuigend binnen schoot. Na een vreemde ingreep van Robin Koch mocht Aleksandr Mitrovic echter een penalty nemen en hij maakte er 1-1 van.

Vervolgens ging echter ook Fulham-verdediger Joe Bryan in de fout met een duw in de rug van Leeds-aanvaller Patrick Bamford. Mateusz Klich pakte dat buitenkansje uit: 2-1. De thuisploeg had daarna de overhand en vijf minuten na rust maakte Bamford er 3-1 van. Toen hij vervolgens ook Costa in staat stelde om te scoren, leek het duel beslist. 

Toch kwam Fulham nog bijna terug door goals van Bobby Reid en Mitrovic. Bij dat laatste doelpunt was debutant Tete de aangever met een uitstekende voorzet. Het bleef echter bij zeven goals op Elland Road, waardoor Leeds zijn eerste punten van het seizoen pakt. Fulham staat nog met lege handen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws