Ongekende samenwerking bij Spurs: Son en Kane goed voor vijf goals

20-09-2020 14:56
17

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag een spectaculaire zege geboekt op Southampton: 2-5. Heung-Min Son was de grote man met een vierklapper, terwijl Harry Kane bij álle goals betrokken was.

Aanvankelijk zag het er nog slecht uit voor Spurs. Southampton kwam na 32 minuten op voorsprong door een doelpunt van goalgetter Danny Ings, die doelman Hugo Lloris passeerde met een knappe inzet. De gelijkmaker van Son op slag van rust was echter de voorbode voor een zéér productieve tweede helft.

Son maakte de 1-2, 1-3 én 1-4, opvallend genoeg allemaal op aangeven van Kane. De spits van Tottenham zorgde tien minuten voor tijd zelf voor de 1-5. Een benutte penalty van Ings in de slotfase was slechts voor de statistieken. Steven Bergwijn mocht alleen de laatste minuten meedoen.

Zondag werd bekend dat Bergwijn mogelijk een landgenoot erbij krijgt in het Tottenham Hotspur Stadium: Wout Weghorst. De nieuwe nummer vijf van de Premier League heeft serieuze belangstelling voor de 28-jarige spits van VfL Wolfsburg en het Nederlands elftal, aldus TC/Tubantia.